Om Hellige ko

Kort om mig og min blog

Velkommen til min blog!

Jeg hedder Ditte Højland – jeg er 33 år, mor til to drenge og gift med en dejlig dame. ”Hellige Ko” er mit alias og navnet på min blog. 

Jeg synes, at livet er for kort til at stryge og for langt til at give op på klimakampen. Jeg rejser gerne ud i verden i ny og næ, men kan sagtens leve uden at få fløjet jordbær ind til nytårshatten. Jeg lever fint med minimale mængder kød, men ville være vældig træt af at få serveret vin i fingerbøl. Og så er jeg stærk fortaler for, at ingen kan gøre alt, men alle kan (og skal) gøre noget.

Mit mål er at åbne dine øjne for de mange måder, hvorpå du kan give kloden (og dermed dig selv) en hjælpende hånd. Det er helt okay, at du ikke giver dig i kast med dem alle sammen. Det gør jeg heller ikke selv. Men med så mange muligheder for at skifte til et mere klimavenligt spor, er der med garanti både små og store vaner, som du relativt nemt ændre – også uden at det koster det store i hverken livskvalitet eller økonomi. Til tider endda tværtimod. 

Et liv med afsavn over hele linjen bliver for tamt og svært at holde fast i – start derfor med de områder, hvor det ikke gør alt for ondt. Får du akut panikangst ved tanken om ikke at skulle have bacon til morgenmad på daglig basis, så start et andet sted. Er karbadet dit eneste frirum i løbet af en dag, hvor dine fem børn kræver af dig fra morgen til aften og giver de lidt vel lange bryster endnu et par cm at gøre godt med – så tag for Guds skyld dit bad med god samvittighed (og låst dør). Du kan bare ikke længere få det hele. Og det kan faktisk være helt ok, når du først får ændret din tankegang en smule.